Vill du vara extra vacker på din stora dag?

På sin stora dag vill man oftast se så vacker ut som det bara är möjligt. Man samlar alla sina vänner och släkt som ska fira den stora dagen med en. Man klär sig i så vackra kläder man bara har, kanske köper man en ny kostym, eller klär sig i en frack, kanske hyr man en för just detta tillfälle. Bruden köper sig en brudklänning och tärnor och brudnäbbet har fina kläder. Alla klär upp sig för denna festlighet, som kanske bara händer en gång i ens liv. Alla fotar och själv kanske ni har hyrt in en fotograf? Då vill man se så bra ut man bara kan.

Hårtransplantation är inte svårt

Många män får allt mindre hår på skallen. Sådant är ofta genetiskt och inget man egentligen kan göra något åt. Det bara händer. Däremot kan man transplantera hår så det börjar växa igen där det är glest, eller inte växer alls. De här tipsen om hårtransplantation kommer från en blogg om skönhet och hälsa.

Så går en hårtransplantation till

Först får du en konsultation, då går en läkare igenom dina förutsättningar för en hårtransplantation, och tar reda på vad du önskar dig. Det brukar inte ta mer än 30 minuter, men du får där information om hur det går till och vad du kan förvänta dig. Sedan kan du vänta dig en operation. Du får då en lokalbedövning men är vaken under ingreppet. Med en så kallad FUE-metod plockar man sedan hårsäckar från baksidan av huvudet. Sedan placerar man små hål i skallen där du önskar att håret ska växa igen. I hålen planterar man hårsäckar som man tagit från bakhuvudet.

Man kan även transplantera med en större operation

Du kan även opereras med ett större ingrepp och får mer hår att växa där du önskar det. Då tar man bort hus med hårsäckar i bakhuvudet och placerar om det på det ställe där du önskar, sedan sys du på det ställe man har tagit bort hud i bakhuvudet, det blir ett ärr, men det går att dölja i hårbotten.

Efter operationen

Efter en hårtransplantation bör du inte dra en tröja över huvudet, då du är känslig just på huvudet. Det rekommenderas att du bär en skjorta som du kan ta av utan att dra den över huvudet. En gång om dagen får du smörja in området där du blivit opererad med en salva som underlättar läkningen. Efter ungefär 10 dagar kan du massera försiktigt området där skorpan efter såret är så de försvinner. Nu har du en rik växtbehåring på huvudet och kan vara stolt över ditt nya hår.

15 Sep 2017