Ta fram ditt vackraste jag

Ett äktenskap handlar inte om yttre kvalitéer. Tillsammans med din partner ska du kunna känna dig lika älskad när du vaknar upp en mulen morgon, rufsig i håret, osminkad och rödsvullen för att det är pollensäsong, som när du fixat dig till tänderna inför en helkväll på stan.

Ett bröllop däremot, är ofta den dag i livet då vi vill vara vårt allra vackraste. Tusentals foton och videoklipp tas på dig och personen du ska dela resten av ditt liv med; personen du valt med omsorg och kärlek; som du litar på och älskar mest av alla. De flesta av oss vill vara vårt allra vackraste jag när nära och kära samlas för att fira denna fantastiska livshändelse.

Lång uppladdning och minutiös planering

De flesta planerar frisyr, make-up och många laddar med att komma i form på gymmet månader i förväg för att passa så bra in i vår egen självbild som möjligt. Kanske kan det tyckas fåfängt, men människan är fåfäng och det är helt okej att vilja känna sig vacker på sin bröllopsdag.

Det finns några som går steget längre och bokar in skönhetsbehandlingar och till och med kirurgiska ingrepp i god tid innan det stora dagen. Det är lite av ett kontroversiellt ämne och jag är inte den som någonsin skulle föreslå för någon att dra till med så drastiska medel - vi är vackra som vi är!

Däremot tycker jag att det är viktigt att avdramatisera trenden med att vilja putsa lite extra på sin yta. Var och en får faktiskt göra sina egna val och ibland kan rätt behandling eller ingrepp, genomförd av den rätta plastikkirurgen (kunnig, professionell och erfaren bör denne givetvis vara!), göra under för självkänslan. Vad är fel med det?

 

22 Nov 2022