Catering på bröllopet kan vara en god idé

Det allra vanligaste alternativet med bröllopmat är att beställa catering till bröllop. Oftast beror det på att det är enkelt och tidseffektivt samt att man även garanterar sig om att man får vällagad och god mat. Det finns ju även olika menyer och alternativ att välja mellan när det kommer till catering, beroende på cateringfirma. Men det finns de som erbjuder trerätters middag plus serveringspersonal så väl som att de kan erbjuda buffémat och så vidare.

Vad för typ av servering passar er?

På bröllop brukar man servera på tre olika sätt. Det kan vara sittande middag, med tre rätter, det kan vara buffé eller så kan ni göra det enligt family style. En sittande middag passar ofta bra om det är ett lite mer formellt bröllop. Det krävs inte så stor lokal, men det krävs serveringspersonal. En buffé är bra då det ger en avslappnad stämning. Gästerna kan själva välja vad de vill ta av och äta. Dock krävs det lite större lokal så att alla får plats att gå och hämta maten själva. En nyare variant av bröllopsmiddag är den som kallas family style. Då är det buffé-brickor med mat som man skickar runt borden, med 6-8 personer vid varje bord.

Vad för lokal ska ni ha?

Ert val av lokal påverkar vad för mat ni kan servera. Det är ett måste att kolla upp om ni får servera mat i lokalen samt om det finns möjligheter att diska,värma upp maten, med mera. Samt att det finns gott om plats för alla. Sedan kolla om det finns porslin att använda i lokalen eller om det ska fixas på egen hand. En del cateringfirmor kan även stå för det. 

Hålla nere kostnaderna

Även om ni väljer att ta in en cateringfirma så kan ni välja att göra en del själv för att hålla nere kostnaderna. Kanske ni har lite äldre barn, egna och vänners som kan agera serveringspersonal som exempel. Sedan, det är fullt tillåtet att ta en så kallad kuvertavgift av era gäster, det är inte ett måste att bjuda på allt, särskilt om det är ett lite större bröllop. 

29 Jul 2020