Vad ska man ge i present till brudparet?

När det är dags att gå på bröllop så är det ju bra att ha med sig en present. Bröllopspresenter till brudparet är kanske inte det lättaste att veta vad man ska köpa. En del önskar sig olika saker och registerar detta i en butik, andra önskar sig bara pengar. Om det är pengar som ska ges, så kan det vara svårt att veta summa. Det finns inga begränsningar eller så där, men det bästa är att brudparet i såfall har ett kuvert, så att alla kan lämna sin pengagåva anonymt, så att ingen ska behöva skämmas om de inte har så mycket att ge. När det kommer till bröllopspresenter till brudparet annars så finns det en del saker man kan ge.

Tips på bra presenter

Här kommer lite förslag på vanligt förekommande bröllopspresenter.

  • Vas, knivset, porslin, köksmaskiner
  • Upplevelsepresenter
  • Presentkort eller kontanter till bröllopsresan
  • Graverade champagneglas, vinglas, skål 
  • Lyxiga sängkläder
  • Vita badrockar med Mr/ Mrs broderier

Sen finns det även bra tips på presenttipsaren.nu.

Det är allra bäst att faktiskt ge bort något man vet brudparet vill ha. Många gånger är det så att brudparet skriver en lista om vad de önskar sig och ger till antingen föräldrarna eller toastmastern, som sedan får agera som förmedlare av listan. 

Det finns inga direkta regler på vad en bröllopspresent ska kosta. Men givetvis ska den tänkta summan övervägas med vilken koppling du har till den som gifter sig.En bröllopspresent bör ha ett högre pris om det är din syster, bror, bästa vän eller en kusin som du står nära. Är det bekanta bara, så kan det vara lägre summa. 

 

18 Mar 2019