Vackra Galapagos och Ecuador

För ett tag sedan så fotograferade jag ett vackert brudpar som berättade att deras bröllopsresa skulle gå till Ecuador och Galapagos. De hade bokat via Inca.se som är experter på Latinamerika. Jag blev nyfiken på detta, så när jag kom hem så sökte jag upp lite informations om dessa platser. Galapagosöarna är en ögrupp som tillhör Ecuador och består av 19 öar mitt ute i Stilla Havet, cirka 1000 km väster om fastlandet på Ecuador. På denna ö finns det mängder av arter som bara existerar just här. Det var även på denna ö som Charles Darwin utförde sin forskning kring det naturliga urvalet. Galapagosöarna är en nationalpark och har varit sedan 1958. Ön är även med på Unescos världsarvslista sedan 1978. Det är endast fem av öarna som är bebodda.

Att resa med Inca Tours

Jag läste att Inca Tours har resor till Ecuador. Det är som ett Sydamerika i ett litet format. Landet är bara hälften så stor som Sverige men har ett rikt djur och naturliv. Med Inca Tours kan man välja mellan dessa resor:

  • Ecuador Gruppresa
  • Hola Ecuador & Galapagos
  • Galapagos och Anderna
  • Kryssningar till Galapagos

Det finns dessutom flera kryssningsalternativ till Galapagosöarna. Det finns både lyxiga och komfortabla alternativ så väl som lite enklare kryssningar.

Jag blir nästan sugen på att ta en resa även jag till dessa platser. Ta med mig kameran och fotografera lite andra saker än bara brudpar. Även om också det är trevligt.

17 Dec 2015