Tips för en lyckad bröllopsfotografering

Ett bröllop är en vigsel och den tillhörande festen för att symbolisera att ett par ingått ett äktenskap. Ordet bröllop kommer av fornsvenskans bruþlöp, alltså ’brudlopp’. Brudloppet var beteckningen på det följe som ledsagade bruden från brudens hem där fästningen skett och det nya hemmet. Bröllopet föregås ibland av en förlovning eller trolovning. Om den kommande bruden är medlem i Svenska kyrkan kan bröllopet föregås av lysning i de församlingar kontrahenterna tillhör. – Wikipedia


Bröllopsdagen är för många den viktigaste dagen någonsin. Har du fått i uppdrag att vara bröllopsfotograf är det viktigt att du får till det rätt. Här kommer ett par tips att tänka på.
Ta kommandot över kameran och kör alltid på manuell exponering. Underexponera om det är mörkt i bilden, är det ljust, så överexponera.
Exponera efter det viktigaste i bilden. Oftast ansikten.
Fotografera i RAW om det är viktiga bilder. Det gör att du kan redigera dem efteråt. Välj slutartid och bländare utifrån hur du vill ha skärpedjupet. Höj ISO:n för att inte få för långa slutartider.
Se till att vara kreativ! Lek med rörelseoskärpa, luta kameran, lek med olika typer av kompositioner/beskärningar, fota igenom något, rama in, speglingar och så vidare. Möjligheterna är oändliga.

22 Dec 2018