Som Toscana - fast Sverige

Förr i tiden gick man till sockenkyrkan för vigsel när det vankades bröllop. Idag reser vissa par till andra sidan jorden; de gifter  sig i en öken; på en strand eller i rådhuset. Man är helt klart mindre traditionsbunden idag och väldigt kreativ, när man ska gifta sig och stil och ton på varje bröllop är unikt för varje par som gifter sig. Den enda gemensamma nämnaren genom tid och rum är väl kärleken - att det är den som är temat för konceptet.

Slående likhet

Toscana är ansedd som en av jordens vackraste platser och när jag en gång besökte Florens och Pisa, med en tågtur mellan dessa två städer inkluderad, så slogs jag av likheterna i landskapet där som landskapet nere i Skåne. Och när planet lyfte från Pisa och tre timmar senare svävade in över den sydsvenska gränsen så var likheten än en gång slående mellan de olika platserna. Det finns till och med vingårdar i Skåne nu, vilket egentligen känns som en logisk utveckling.

Alla de vackraste miljöerna på koncentrerad yta

När jag fotograferar gårdsbröllop så ser jag såklart helst att det är sommar. Ljuset, färgerna, naturen och känslan där nere i södra Sverige - det är något magiskt över det som gifter sig så otroligt väl med just bröllop. Man har så mycket att välja mellan också, från Medelhavsliknande stränder till skogar som för tankarna till Skottland, och öppna fält och vida vidder som går att jämföra med just Toscana. Bröllop i Skåne är en given succé!

29 Sep 2017